Onderbroeken lol met inhoud

Het wit met zwart gestreepte heren slipje van de Zeeman. Al drie jaar het best verkochte broekje, 2 stuks voor 2,99. Keurig hoor, met een labeltje, dat vaag lijkt op een duurder merk. Goede pasvorm, kun je jaren mee doen. Dat is misschien ook de reden dat mijn vriend ze draagt. Ik ken hem pas een jaar en weet niet hoe oud ze zijn. Maar ze zijn een beetje “luchtig” tegenwoordig. Een orkaan zal ze niet meer weerstaan en ik gooi voorzichtig een “balletje” op.

Ze zitten nu eenmaal lekker”, zegt hij, terwijl ik kijk als hij naar de douche loopt. Ergens diep van binnen is hij minder stoer dan hij zich voordoet. Zijn hand verbergt iets aan de achterkant. Een kwetsbaar moment, en daar zit ik op te wachten. Een “hole in one”. “Schat, dit kan echt niet meer”.

Maar hij geeft er geen reet om. Dat is misschien wel het mooiste aan mijn vriend. Het zal hem worst wezen, zolang er maar wat omheen zit. Misschien ook wel het verschil tussen man en vrouw. Mijn slipjes verdwijnen in de kliko als ze kapot zijn. Ik moet er niet aan denken om mij onverwacht te moeten tonen aan iemand met een kapot exemplaar. Hij niet. 

Kortom, we zijn vorige week samen naar de Zeeman gegaan en hebben nieuwe broekjes gekocht. Ze hadden nog exact dezelfde als drie jaar geleden. “Precies mijn maat”. Hij is helemaal blij. Thuis worden prijskaartjes er af geknipt en een keurig stapeltje verse slipjes ligt voor de wasmachine, te wachten op de witte was.

Na een aantal dagen zie ik een “oude” voorbij komen richting douche. “Heb je nog geen witte was gedraaid”, vraag ik terloops? Hij zucht. 

“Nog een keer dragen en dan gaan ze weg toch? ”.  Maar het valt niet mee. Dat is duidelijk. Inmiddels liggen er drie oude gevallen in de kliko, bovenop het restafval. 

Morgen komt de vuilnisman.

2 thoughts on “Onderbroeken lol met inhoud

  1. Jouw onderbroekenlol nodigt mij uit iets te onthullen. Mijn vrouw kocht voor mij altijd de simpele witte slips van de Hema, omdat zij meende dat ik niet anders wilde. Die erfenis heb ik van haar niet aangenomen. Zodra het eerste gaatje zich voor deed (ja zeker), kocht ik eerst bij Kruidvat in de aanbieding Rolfi en later, tuurlijk ook in de aanbieding bij V&D Soho boxershorts. Zwart, omdat ik niet geloof dat mijn witte was zo wit is als weleer. Mijn Truus draait zich om in haar urn, door nu pas te weten dat ik toch liever boxershorts draag.

    1. Zwart is de meest veilige kleur voor een man, die zelf zijn was doet. Ik denk dat Truus zich alleen maar omdraait als ze ziet dat je ze onder een witte broek draagt.
      Een mooie, persoonlijke, reactie overigens 🙂 Dank je wel.

Geef een reactie