Frituur “Sien”

Mijn tweede inzending ter beoordeling bij Columnx, uitdaging van de maand.


“Wat mag het zijn?”, zegt de dikke vrouw in de mouwloze jas-schort achter de toonbank. Haar handen heeft ze kruislings onder haar oksels geklemd. Knap, want haar boezem is niet mis. “Twee frikandellen, twee frites speciaal en een bamischijf”, zeg ik. En extra uitjes”, roept mijn lief. “Inpakken?” vraagt ze. “Nee we eten het hier op”. “Ik kom het wel brengen”, zegt ze attent. Ik kijk om me heen of er een tafeltje vrij is. Dat is er, meer dan een, en we schuiven samen op een bankje in de hoek. Als ik mijn armen op de tafel neerleg plakt het een beetje. Het is warm, “dus dan transpireer je ook uit je armen”, hoop ik. Er klinkt muziek uit de gokkast en wat gerinkel. “Gezellig hè”, zeg ik. “Nou en of”, zegt lief. “Het is de beste frituur in de buurt”.

Als ik om me heen kijk valt mijn oog op een van de de foto’s aan de muur. Ik scheur voorzichtig mijn arm los van het tafelblad en zoek de bril in mijn tasje. Als ik hem op heb kijk ik recht in de ogen van een BNN-er. Een echte Ster. Hij staat naast de dikke vrouw, en samen hebben ze een frikandel in hun mond. Dezelfde weliswaar, maar ieder hun eigen stukje. “Er komen hier ook bekende Nederlanders”, zeg ik. “Goede zaak”, zegt mijn lief.

Omdat ik mijn bril op heb zie ik steeds meer. De dikke vrouw die zich op haar hoofd krabt, haar linker hand die iets langs haar neus weg wrijft en dan vervolgens de koeling in duikt en twee frikandellen pakt. Die van ons? Ze legt ze even op de toonbank omdat er een nieuwe klant is. Haar handen gaan automatisch richting haar oksels, waarbij ik boven de verkleurde armsgaten van haar schort wat zwart en harigs meen te zien. “Wat mag het zijn?”.

“Bij Sien”, heeft voor mij afgedaan. Geen ster hier.


Hella Kuipers:

De sfeertekening is goed gedaan. Ik ben zelf een beetje allergisch voor “mijn lief” maar dat zal de kift zijn Wink. De laatste regel is weer een inkoppertje. Zou je een origineler einde kunnen verzinnen? (Nu lees ik de reacties, en dat iedereen er toch altijd heenging. Dé oplossing.)


Dank je Hella, mijn “lief” wil ook wel eens een naam krijgen, “zei hij”, dus wie weet in een volgend stukje.

Ik ga het nog eens herzien.

Leuk!

 

4 gedachten over “Frituur “Sien””

  1. Haha, heb die tijd niet in weert doorgebracht maar ken de verhalen, schitterend en broertjelief arnold kroon, mij vriendinnen en ikq gingen in die tijd ook graag uit eten bij pierres taria in den haag en jij volgens min bij schrijvers met jouw lief dus….)

  2. Pierres taria is wel een geweldige naam!!!Laat Arnold maar denken dat hij meer culinair onderlegd is. Helemaal niet erg. Leuk deze inside information 🙂 Haha.

Geef een reactie