De Griek

Ik ga niet zo graag naar de Griek, omdat ik vind dat de vis naar souvlaki smaakt en vice versa.  Dat komt door de kruiden geloof ik. Niets mis mee, maar voor mij liever geen Griek als we uit eten gaan.

Ik denk wel steeds, heel simpel hè, : “wie zijn wij om te bepalen dat Nederland ons stukje in de wereld is” ? Ik word soms misselijk van al dat gepraat over het feit dat onze centjes ergens anders naar toe gaan.  Onze centjes? We leven toch allemaal op hetzelfde bolletje? Wie bepaalt wat van ons is?

We geven miljoenen aan acties voor gedupeerden buiten Europa als er een aardbeving is, huilen massaal tranen met tuiten, geven miljoenen en nu zitten we wat te muggenziften. Er is een land in Europa in nood. Eigenlijk bijna om de hoek. Als de berichtgeving beter was werden we allemaal weer wat humaner.  En gooiden we met borden, dronken Ouzo bij het leven en dansten met elkaar dat vreemde dansje en namen de souvlaki voor lief.

Toch?

3 thoughts on “De Griek

  1. Mooi edoch naïef geschreven. De miljarden gaan naar de Griekse banken en andere grote schuldeisers en werkelijk geen sou naar het Griekse volk. (Was dat maar waar).

Geef een reactie